DLP2010

De Caliu.cat
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Pancarta2006p.png
Software Freedom Day català


Presentació

Dissabte 18 de setembre de 2010, es va celebrar a tot el món el 7è Dia de la Llibertat del Programari (Software Freedom Day). Ha estat el sisè any que el celebrem aquí. Hem fet xerrades i tutorials de diversos programes lliures i hem muntat una parada amb CD de distribucions, samarretes, enganxines i fulletons per tal de donar informació a tothom que hi estigués interessat al Centre Cultural Can Fabra de Barcelona, a Sant Andreu, Carrer Segre 24.

Fotos de l'esdeveniment

Què és el Dia de la Llibertat del Programari?

El Dia de la Llibertat del Programari (DLP) és una celebració mundial del Programari Lliure i del Codi Font Obert (FOSS). El nostre objectiu en aquesta celebració és educar el públic de tot el món sobre els beneficis d'usar programari lliure d'alta qualitat en educació, a les administracions, a casa i als negocis -en definitiva, a tot arreu! L'organització sense ànim de lucre Software Freedom International coordina el DLP en l'àmbit global, proveeix suport, regals i un punt de col·laboració, però els equips de voluntaris per tot el món organitzen els esdeveniments locals del DLP incidint en les respectives comunitats.

Visió i Objectius

La nostra visió és la de potenciar que tothom es connecti lliurement, crei i comparteixi en un món digital que sigui participatiu, transparent, i sostenible.

Objectius
 • 1. celebrar la llibertat del programari i la gent que hi ha al seu voltant
 • 2. fomentar una comprensió general de la llibertat del programari i encoratjar l'adopció del programari lliure i els estàndards oberts
 • 3. crear un accés més equitatiu a les oportunitats mitjançant l'ús de tecnologies participatives
 • 4. promoure el diàleg constructiu de responsabilitats i drets a la societat de la informació
 • 5. ser inclusius d'organitzacions i individus que comparteixen la nostra Visió
 • 6. ser pragmàtics, transparents i responsables com a organització

Material

Cartell anunciador v1 (PDF) per a penjar-lo per altres centres cívics, escoles i biblioteques de Barcelona i voltants.

Cartell anunciador v2

Pòster/Fulletó explicatiu en PDF per poder-lo imprimir en diverses mides.

Manual actualitzat Ubuntu 10.04 en pdf [1] 50 còpies.

Manual Ubuntu 10.04 del Viquillibres [2] Unes 50 còpies.

Samarretes del Dia de la Llibertat del Programari.

 • Els dibuixos del banner de l'inici de la pàgina són d'en Nicolas Rougier, sota llicència GPL v2 o posterior.

Nota de premsa

El proper dissabte 18 de setembre se celebra a tot el món el Dia de la Llibertat del Programari. Com cada any a Barcelona ho celebrarem, i aquest cop ho farem al Centre Cultural Can Fabra de Barcelona, a Sant Andreu, carrer Segre, 24, de 16 a 21 h. Es repartiran distribucions de sistemes operatius complets i lliures entre els assistents, i usuaris avançats i experts en GNU/Linux oferiran tutorials i tallers sobre el programari lliure i respondran dubtes.

El Dia de la Llibertat del Programari és una celebració mundial del programari lliure. L'objectiu d'aquesta celebració anual és d'educar el públic general sobre els beneficis d'usar Programari Lliure d'alta qualitat en l'educació, el govern, a casa, i a les empreses, és a dir, arreu! Imagineu que, després d'uns pocs anys, la tesi que tant de temps us va portar de fer no fos llegible, o que els vostres vídeos familiars no es puguin veure. Si us queixeu a l'empresa de programari, us diran que us gasteu encara més diners en una ‘actualització’, que només resulta ser més lenta i amb més defectes que l'anterior versió. Fins i tot un nou reproductor de música, només per a trobar que refusa la música que abans podíeu escoltar en el reproductor antic? Malauradament, la majoria de gent viu en aquest món avui.

El Dia de la Llibertat del Programari existeix per a mostrar el públic en general que hi ha una manera de sortir d'aquest cercle viciós. Mitjançant l'ús del programari lliure, obteniu el control sobre el vostre ordinador i les vostres dades. Cada persona té la llibertat de participar i d'usar el programari lliure, ja sigui usant un sistema operatiu completament lliure com el GNU/Linux o una plataforma no-lliure com Windows o Mac OS usant-hi programes lliures.

El Programari Lliure es defineix per les següents llibertats:

 • 0.- La llibertat d'utilitzar el programari per a qualsevol ús.
 • 1.- La llibertat d'estudiar el funcionament del programari, i adaptar-lo a les nostres necessitats. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.
 • 2.- La llibertat de redistribuir les còpies.
 • 3.- La llibertat de millorar el programari i de distribuir aquestes millores, de manera que tothom se'n pugui beneficiar. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.

Aquestes quatre llibertats permeten la participació igualitària en l'era de la informació.


Enllaços

Horaris

Xerrades

A l'Auditori

Hora Títol Ponent Confirmada
16:00-17:00 Què hi ha de nou a Drupal 7? Robert Garrigós
17:00-18:00 KDE per educació Aleix Pol
18:00-19:00 Per un nou model de coneixement Kenneth Peiruza i David Arcos
19:00-20:00 I què és això del Programari Lliure? Giorgio Grappa
20:00-21:00 Fòrums oberts de 5 minuts Caliu

Tutorials

A l'àrea d'accés

Hora Títol Mestre Confirmada
16:00-17:00 Introducció a Perl 6 Alex Muntada
17:00-18:00 Instal·lació de Drupal 7 Robert Garrigós
18:00-19:00 Taller de Bots Viquipèdia Gomà