DLP2009

De Caliu.cat
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Pancarta2006p.png
Software Freedom Day català


Presentació

Dissabte 19 de setembre de 2009, es va celebrar a tot el món el 6è Dia de la Llibertat del Programari (Software Freedom Day). Ha estat el cinquè any que el celebrem aquí. Hem fet uns tutorials i tallers de diversos programes lliures i hem muntat una parada amb CD de distribucions, samarretes, enganxines, fulletons i globus per tal de donar informació a tothom que hi estigués interessat al Centre Cívic Les Corts de Barcelona, al carrer de Dolors Masferrer i Bosch, 33-35. (enllaç a GoogleMaps perquè a OpenStreetMaps encara no hi és el carrer) Més informació (en anglès) a la pàgina web del DLP.

Fotos aquí

Material

Marxandatge: adhesius, distros.

Cartell anunciador per a penjar-lo per altres centres cívics, escoles i biblioteques de Barcelona i voltants.

Cartell anunciador amb l'horari per a penjar-lo per altres centres cívics, escoles i biblioteques de Barcelona i voltants.

Fulletons explicatius.

Manuals impresos de Xubuntu.

Samarretes amb el pingüí i el nyu, que han tingut molt d'èxit els anys anteriors.

  • Els dibuixos per a fer els cartells, adhesius i samarretes i el banner de l'inici de la pàgina són d'en Nicolas Rougier, sota llicència GPL v2 o posterior.

Nota de premsa

El proper dissabte 19 de setembre se celebra a tot el món el Dia de la Llibertat del Programari. Com cada any a Barcelona ho celebrarem, i aquest cop ho farem al Centre Cívic de Les Corts, de 10 a 20 h. Es repartiran distribucions de sistemes operatius complets i lliures entre els assistents, i usuaris avançats i experts en GNU/Linux oferiran tutorials i tallers sobre el programari lliure i respondran dubtes.

El Dia de la Llibertat del Programari és una celebració mundial del programari lliure. L'objectiu d'aquesta celebració anual és d'educar el públic general sobre els beneficis d'usar Programari Lliure d'alta qualitat en l'educació, el govern, a casa, i a les empreses, és a dir, arreu! Imagineu que, després d'uns pocs anys, la tesi que tant de temps us va portar de fer no fos llegible, o que els vostres vídeos familiars no es puguin veure. Si us queixeu a l'empresa de programari, us diran que us gasteu encara més diners en una ‘actualització’, que només resulta ser més lenta i amb més defectes que l'anterior versió. Fins i tot un nou reproductor de música, només per a trobar que refusa la música que abans podíeu escoltar en el reproductor antic? Malauradament, la majoria de gent viu en aquest món avui.

El Dia de la Llibertat del Programari existeix per a mostrar el públic en general que hi ha una manera de sortir d'aquest cercle viciós. Mitjançant l'ús del programari lliure, obteniu el control sobre el vostre ordinador i les vostres dades. Cada persona té la llibertat de participar i d'usar el programari lliure, ja sigui usant un sistema operatiu completament lliure com el GNU/Linux o una plataforma no-lliure com Windows o Mac OS usant-hi programes lliures.

El Programari Lliure es defineix per les següents llibertats:

  • 0.- La llibertat d'utilitzar el programari per a qualsevol ús.
  • 1.- La llibertat d'estudiar el funcionament del programari, i adaptar-lo a les nostres necessitats. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.
  • 2.- La llibertat de redistribuir les còpies.
  • 3.- La llibertat de millorar el programari i de distribuir aquestes millores, de manera que tothom se'n pugui beneficiar. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.

Aquestes quatre llibertats permeten la participació igualitària en l'era de la informació.


Enllaços

Horaris

Tutorials

A la sala principal.

Hora Tutorial Ponent Confirmació
10:00-11:00 Joomla Guillem Cuberes
11:00-12:00 Guifi.net Eduard i Roger Baig
12:00-13:00 Manteniment d'una distribució Arnau Alcázar i Siegfried Gevatter
13:00-14:00 Drupal Robert Garrigós
14:00-15:00 Mozilla Eduard Gamonal i Toni Hermoso Pulido
15:00-16:00 KDE Albert Astals Cid i Aleix Pol González
16:00-17:00 XFCE amb Xubuntu Miquel Adroer
17:00-18:00 Coneixeu Perl amb Barcelona.pm Alex Muntada
18:00-19:00 OpenOffice.org Ismael Fanlo

Tallers

A l'aula del Centre.

Hora Taller Mestre Confirmació
10:00-12:00 Mozilla, com utilitzar internet, com navegar amb seguretat, com tenir una identitat online Alina Mierlus, Eduard Gamonal i Toni Hermoso
12:00-14:00 Guifi.net Eduard i Roger Baig
14:00-16:00 Joomla Damià Verger i Guillem Cuberes
16:00-18:00 Drupal Robert Garrigós