Administracions/Emissores

De Caliu.cat
Dreceres ràpides: navegació, cerca

16 de novembre de 2009

Moltes emissores públiques ens amaguen les URL's reals de les seves emissions, normalment sota flash i conyes similars. Per acabar-ho d'adobar fan publicitat ( gratuÏta o cobrada?), de programes comercials com el WMP i similars. Crec que cal denunciar-ho i, a més, rebentar-los l'invent publicant les url.

Un cas concret: Montcada ràdio

URL oficial: http://www.montcadaradio.com URL "en directe" http://www.montcadaradio.com/RADIO_ON_LINE/player.html URL real http://82.223.160.236:80/montcadaradio?MSWMExt=.asf

n'hi ha prou amb un mplayer http://82.223.160.236:80/montcadaradio?MSWMExt=.asf per a poder-ho escoltar, però pretenen que necessitem el WMP, i ho publiciten. Fan servir asf quan podrien emetre ogg, per exemple.

i fins i tot

mplayer mms://82.223.160.236/montcadaradio?MSWMExt=.asf

o bé mplayer http://82.223.160.236/montcadaradio

És a dir, fan servir mms i asf, fan publicitat d'un programa privatiu i amaguen la manera de poder-la escoltar des d'un sistema lliure (Si, ja sé que el nou Firefox pot entrar-hi, però aquest no és el cas, fa molts anys que emeten i existeixen altres navegadors ).


Un altre cas: Emissores de la Generalitat de Catalunya

Catalunya Ràdio mplayer -cache 200 mms://catradio.directe-wm.emissio.catradio.cat/reflector:37163

ICAT fm mplayer mms://icatfm.directe-wm.emissio.catradio.cat/reflector:22482?origin=extern

etc,etc, també amb mms


Si esteu interessats en més urls d'emissores publiques de casa nostra, puc passar-les a la llista.

Per cert, els streams lliures que experimentalment varen fer servir les emissores de la Generalitat de Catalunya, com ara http://stream.flumotion.com/tv3/catradio/high.ogg.m3u ja no són operatius. I les protestes que he fet al webmaster de les emissores no han estat ni contestades.


M'agrada la ràdio per internet, trobo vergonyós que sigui més fàcil sentir les emissores de Califòrnia que les d'aquí.

Salut

Pere