Usuari:Rafael Carreras/Traduccions/FSFE

De Caliu.cat
< Usuari:Rafael Carreras‎ | Traduccions
La revisió el 22:23, 20 nov 2007 per Miquel (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, amb el contingut: «1. Assemblea General de l'FSFE i primera reunió de la fellowship del Benelux 2. Han sortit la GPLv3 i l'LGPLv3 3. Assessorament personal de Programari Lliure pe...».)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

1. Assemblea General de l'FSFE i primera reunió de la fellowship del Benelux 2. Han sortit la GPLv3 i l'LGPLv3 3. Assessorament personal de Programari Lliure per a negocis 4. Sis preguntes als organismes nacionals d’estandardització 5. Georg Greve a l'Índia 6. Consells útils de l'FTF traduïts a llengües asiàtiques 7. Programari Lliure a les escoles austríaques 8. Aconseguiu que els vostres amics donin suport a la Fellowship i l'FSFE


1. Assemblea General de l'FSFE i primera reunió de la fellowship del Benelux

La primera reunió de la Fellowship del Benelux ha tingut lloc dijous 28 de juny a Brussel·les i van ser una excel·lent oportunitat per als fellows locals de conèixer-se. Dos dies després, es va reunir l'Assemblea General de l'FSFE a l'oficina de l'FSFE a Brussel·les per a una discussió productiva sobre la feina passada de la fundació i la futura direcció. Georg Greve va ser reelegit com a president i Jonas Oberg com a vicepresident de l'FSFE, amb Reinhard Muller elegit com a Cap d'Oficina. El resum executiu dels dos darrers anys de feina de l'FSFE es pot trobar en línia aquí

http://fsfeurope.org/documents/reports/es-2007


2. Han sortit la GPLv3 i l'LGPLv3

El text final tant de les llicències GPL de GNU versió 3 com de la LGPL de GNU versió 3 van sortir el 29 de juny de 2007. La GPLv3 és el resulta de divuit mesos d'esborranys, un procés que va incloure quatre esborranys publicats i centenars de comentaris de les parts interessades.

http://fsfeurope.org/projects/gplv3/ http://www.gnu.org/licenses/gpl-3.0.html http://www.gnu.org/licenses/lgpl-3.0.html


3. Assessorament personal de Programari Lliure per a negocis

L'FSFE sempre ha ajudat la comunitat mitjançant l'assessorament professional, i mitjançant aquest hem descobert que, sovint, als negocis els cal assistència personal addicional. Per aquesta raó, l'FSFE ofereix una oportunitat als negocis d'obtenir assessorament individual sobre qüestions de Programari Lliure a la seva oficina de Zuric, Suïssa. Shane Coughlan, coordinadora de l'FTF, estarà disponible per a sessions amb reserva començant el 9 de juliol. Les sessions costen 150 Euros per hora, amb un descompte especial de 100 Euros per a empeses que tinguin membres de la fellowship entre els seus empleats. L'FTF també pot organitzar i donar sessions d'ensenyament a domicili i tallers sobre llicenciament de Programari Lliure. Fent ús d'aquest servei, les empreses també ajudaran a mantenir la feina a la comunitat de l'FSFE.

http://fsfeurope.org/ftf


4. Sis preguntes als organismes nacionals d’estandardització

Microsoft cerca molt activament l'aprovació ISO com a Estàndard Obert per al seu format privatiu MS-OOXML. S i l'ISO aprova aquest format com a estàndard, el Programari Lliure es pot trobar fora del mercat de les aplicacions i col·laboració d'oficina i les barreres per a l'adopció del Programari Lliure s'incrementaria.

El president de l'FSFE Georg Greve va parlar sobre la necessitat i el valor de la interoperabilitat a la Confederació de la Indústria de la Índia (CII) a Calcuta. Per tal d'ajudar la gent a entendre l'assumpte, l'FSFE també ha publicat sis preguntes per a les que cada organisme nacional d’estandardització hauria de tenir bones respostes si volen aprovar l'aplicació de Microsoft. Llegiu-ne més i ajudeu-nos a difondre-ho a

http://fsfeurope.org/documents/msooxml-questions


5. Georg Greve a l'Índia

En cooperació amb l'organització germana de l'FSFE, la Free Software Foundation Índia (FSF Índia), el president de l'FSFE Georg Greve va visitar el subcontinent indi i va donar xerrades a Mumbai, Calcuta i Trivandrum a institucions com el Tata Institute for Fundamental Research (TIFR) o el Technopark de Trivandrum, el primer d'aquesta mena a l'Índia. Podeu llegir-ne més sobre el viatge i algunes coses realment excitants sobre l'accessibilitat del Programari Lliure per als deficients visuals a

http://www.fsfe.org/fellows/greve/freedom_bits/last_night_in_india
http://www.fsfe.org/fellows/greve/freedom_bits/back_from_india


6. Consells útils de l'FTF traduïts a llengües asiàtiques

La Freedom Task Force de l'FSFE s'enorgulleix en anunciar que els útils consells per a usuaris i venedors de programari amb la versió 2 de la GPL de GNU estan ja disponibles en coreà i xinès tradicional. Aquests documents volen ajudar els usuaris i venedors a pensar en el compliment de la llicència i guiar la gent cap a fonts autoritzades d'informació a Internet. Fent disponibles aquests documents en més idiomes, l'FTF vol continuar construint infrastructura productiva per al Programari Lliure a Europa i més enllà.

Consells útils per a usuaris:

http://fsfeurope.org/projects/ftf/useful-tips-for-users_ko.pdf
http://fsfeurope.org/projects/ftf/useful-tips-for-users_zh_tw.pdf


Consells útils per a venedors:

http://fsfeurope.org/projects/ftf/useful-tips-for-vendors_ko.pdf
http://fsfeurope.org/projects/ftf/useful-tips-for-vendors_zh_tw.pdf


7. Programari Lliure a les escoles austríaques

Durant les reunions mensuals de la Fellowship a Àustria, un assumpte constant ha estat la importància del Programari Lliure a l'educació per a dotar la pròxima generació de la llibertat d'esdevenir una part activa de la societat. Alguns Fellows compromesos van portar el missatge a les escoles i, com a resultat de la iniciativa de dos mestres, la "BG Rechte Kremszeile" de Krems va decidir de migrar tota l'escola a Programari Lliure exclusivament en el començament del proper curs.

La Free Software Foundation Europe felicita la decisió de l'escola i encoratja altres escoles a seguir l'exemple. Els nostres agraïment als Fellows involucrats en aquesta iniciativa.


8. Aconseguiu que els vostres amics donin suport a la Fellowship i l'FSFE

La Fellowship de l'FSFE és una comunitat de gent unida pel seu interès en el Programari Lliure i la llibertat en tots els aspectes de l'era digital i l'FSFE es dedica a donar suport a tots els aspectes del Programari Lliure a Europa. Si us plau, expliqueu als vostres amics i col·legues la Fellowship i l'FSFE. El seu ajut i suport seria inestimable per a ajudar-nos a complir amb els nostres objectius per tot Europa.

Uniu-vos a la fellowship

https://fsfe.org/en/fsfeuser/register

Feu donacions a l'FSFE

http://fsfeurope.org/help/donate-2002.en.html

Oferiu voluntàriament el vostre temps i energia

http://fsfeurope.org/help/help.en.html


Podeu trobar una llista de tots els butlletins de l'FSFE a http://www.fsfeurope.org/news/newsletter.ca.html