Servidor de Caliu

De Caliu.cat
La revisió el 16:07, 20 nov 2007 per Miquel (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, amb el contingut: «==Antecedents== El 1998(?), Caliu va muntar el seu primer servidor de distribucions de GNU/Linux i altre Programari Lliure, en col·laboració amb la UPC. Se n...».)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Antecedents

El 1998(?), Caliu va muntar el seu primer servidor de distribucions de GNU/Linux i altre Programari Lliure, en col·laboració amb la UPC. Se n’han fet ampliacions i canvis de maquinari en diverses ocasions.

Situació actual

El servidor de Caliu conté 1,5 TB de dades amb les distribucions principals de GNU/Linux, així com el Gnome i el KDE, els escriptoris lliures més populars i és el servidor de referència mundial quant a distribucions GNU/Linux live. Està situat a dependències de la UPC, que cedeix un bon ample de banda per al tràfic de dades, mentre que Caliu posa el maquinari i les feines de posada a punt i manteniment, així com les actualitzacions i cerca de noves distribucions.

Projectes de futur

Tot i que actualment el servidor és molt útil tant a la comunitat universitària com a la societat en general, sempre és bo disposar de més espai per a poder incloure-hi més programari i per a poder replicar les dades actuals per tal d’oferir un més bon servei.

Per a poder realitzar això i per a continuar donant aquest bon servei a la comunitat, caldria fer una inversió en maquinari per a un altre servidor, amb més capacitat d’emmagatzematge amb una altra bona connexió de dades.

Això ho podria realitzar una Administració Pública amb vocació i compromís pel Programari Lliure, oferint maquinari, espai físic i connexió, mentre que Caliu ofereix la dedicació i els coneixements sobradament demostrats. Considerem aquesta una bona oportunitat de col·laboració de l’Administració amb la comunitat del Programari Lliure que pot ser profitosa per a tothom.