DLP2007

De Caliu.cat
La revisió el 22:04, 20 nov 2007 per Miquel (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, amb el contingut: «left [http://softwarefreedomday.org/teams/Catalonia Software Freedom Day català] ==Presentació== Dissabte 15 de s...».)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Pancarta2006p.png
Software Freedom Day català


Presentació

Dissabte 15 de setembre de 2007, se celebrà a tot el món el 4t Dia de la Llibertat del Programari (Software Freedom Day). Ha estat el tercer any que el celebrem aquí. Vàrem muntar una parada amb CD de distribucions, samarretes, enganxines, fulletons i globus per tal de donar informació a tothom que hi estigués interessat a la plaça de Catalunya de Barcelona, cantonada amb Bergara, davant de la porta de sortida de l'FNAC.

L'any 2005 i 2006, també vam anar a la plaça de Catalunya de Barcelona, vam repartir distribucions de GNU/Linux i vam respondre totes les preguntes que ens va fer tota mena de gent. Més informació (en anglès) a la pàgina web del DLP.

Fotos aquí!!!

Ens hem adonat que la gent coneixia ja el programari lliure, no com altres anys, que vam fer un munt de feina d'informació bàsica. Aquest any vam poder enfocar-nos més en l'evangelització i volem fer de cara a l'any vinent un esdeveniment convinat de demonstració/install-party/ajuda, ja que sembla que el coneixement general sembla prou alt.

Com és habitual, vam passar una molt bona estona, vam tenir algunes discussions interessant sobre programari lliure i esperem poder organitzar l'esdeveniment del proper any, el 20 de setembre de 2008.

Feines a fer per al 2007. Barcelona

Merxandatge: enganxines, peluixos d'en Tux, distros.

Fulletons explicatius.

Fulletons petits de Caliu per a estalviar paper i en cartolina. Queden com a targetes.

Samarretes amb el pingüí i el nyu, que han tingut molt d'èxit els anys anteriors.

Cartells i fulletons en anglès per als estrangers que cada any en són més.

Muntar un sistema vistós per a subministrar corrent elèctric als portàtils. L'objectiu és el de poder-hi fer demostracions de petit format.

Mirar si hi ha algun pressupost. => Tampoc aquest any.


Dibuixos

Els dibuixos per a fer els cartells i el banner de l'inici de la pàgina són d'en Nicolas Rougier, sota llicència GPL v2 o posterior.


Esborrany de nota de premsa

El proper dissabte 15 de setembre se celebra a tot el món el Dia de la Llibertat del Programari.

A Barcelona se celebra a la Plaça de Catalunya de Barcelona, cantonada amb el carrer de Bergara, davant de la porta de l'Fnac, d'11 a 20 h. Es repartiran distribucions de sistemes operatius complets i lliures entre els assistents, i usuaris avançats i experts en GNU/Linux oferiran informació sobre el Programari Lliure i respondran dubtes.

El Programari Lliure es defineix per les següents llibertats:

  • 0.- La llibertat d'utilitzar el programari per a qualsevol ús.
  • 1.- La llibertat d'estudiar el funcionament del programari, i adaptar-lo a les nostres necessitats. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.
  • 2.- La llibertat de redistribuir les còpies.
  • 3.- La llibertat de millorar el programari i de distribuir aquestes millores, de manera que tothom se'n pugui beneficiar. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.

Aquestes quatre llibertats permeten la participació igualitària en l'era de la informació.


Enllaços: