DLP2006

De Caliu.cat
La revisió el 22:02, 20 nov 2007 per Miquel (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, amb el contingut: «left [http://softwarefreedomday.org/teams/europe/catalonia Software Freedom Day Català] ==Resum del dia== Hem celeb...».)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Pancarta2006p.png
Software Freedom Day Català

Resum del dia

Hem celebrat el Dia de la Llibertat del Programari (Software Freedom Day) a la plaça de Catalunya de Barcelona. Aquest any, no vaig fer la crida general al lloc web de Caliu ni, de fet, a la llista de distribució de Caliu, de manera que poca gent ha vingut a veure'ns, tot i que hi va venir gent nova, poca va ser la que hi va repetir. Una llàstima, perquè és un molt bon lloc per a trobar-nos tots plegats i xerrar de diversos aspectes del PL. Ens vam trobar molts estrangers al què no els era estrany el PL, i fins i tot alguns entusiastes. També hi va haver entusiastes locals que no tenien ni idea que es fes aquest Dia ni que existís Caliu. I, com l'any passat, també vam comprovar que els ordinadors fan por a molta gent. Això sí, agraden molt els dibuixets de pingüins i hi va haver gent que ens comprava samarretes i Tux de peluix perquè eren macos, no perquè sabessin res del PL. Vam conéixer una directora d'escola que no tenia coneixement que aquest curs es repartirà la [linkat.xtec.cat Linkat] a les escoles i que ens va agrair la informació, perquè a hores d'ara, tenen ordinadors, però no tenen programari ni lliure ni privatiu. Ens va fallar la gestió del corrent elèctric a última hora. Per a l'any vinent, intentarem inventar alguna cosa per a poder-lo tenir i així fer demostracions amb portàtils.

Aquí hi ha les fotos que va fer n'Àlex Muntada.


Presentació

El 16 de setembre de 2006 se celebrà a tot el món el 3r Dia de la Llibertat del Programari (Software Freedom Day). Va ser el segon any que el celebràvem aquí. Muntàrem una parada amb material divers per tal de donar informació a tothom que hi estiguués interessat a la plaça de Catalunya de Barcelona, cantonada amb Bergara, davant de la porta de sortida de l'FNAC.

L'any 2005, també vam anar a la plaça de Catalunya de Barcelona i vam repartir 700 Ubuntu i 700 Càtix. A més, vam respondre totes les preguntes que ens va fer tota mena de gent. A Amposta també s'hi van fer activitats. Més informació a la pàgina web del DLP.


Feines fetes per al 2006. Barcelona

Merxandatge: enganxines noves amb nova adreça web.

Nous fulletons, més petits per a estalviar paper i en cartolina. Queden com a targetes.

Nous polos de Caliu.

Samarretes amb el pingüí i el nyu, que van tenir molt d'èxit l'any passat.

Cartells per a que se'ns vegi més.

Mirar si hi ha algun pressupost. (Actualització: no n'hi ha)


Dibuixos

Els dibuixos per a fer els cartells i el banner de l'inici de la pàgina són d'en Nicolas Rougier, sota llicència GPL v2 o posterior.


Nota de premsa

El proper dissabte 16 de setembre se celebra a tot el món el Dia de la Llibertat del Programari.

A Barcelona se celebra a la Plaça de Catalunya de Barcelona, cantonada amb el carrer de Bergara, davant de la porta de l'Fnac, d'11 a 20 h. Es repartiran distribucions de sistemes operatius complets i lliures entre els assistents, i usuaris avançats i experts en GNU/Linux oferiran informació sobre el Programari Lliure i respondran dubtes.

El Programari Lliure -de vegades també anomenat software lliure o codi de font oberta (Open Source)- es defineix per les següents llibertats:

  • 0.- La llibertat d'utilitzar el programari per a qualsevol ús.
  • 1.- La llibertat d'estudiar el funcionament del programari, i adaptar-lo a les nostres necessitats. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.
  • 2.- La llibertat de redistribuir les còpies.
  • 3.- La llibertat de millorar el programari i de distribuir aquestes millores, de manera que tothom se'n pugui beneficiar. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.

Aquestes quatre llibertats permeten la participació igualitària en l'era de la informació.


Enllaços: