Carta cursets

De Caliu.cat
La revisió el 23:35, 20 nov 2007 per Miquel (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, amb el contingut: «==Intencions== He pensat de fer un escrit de queixa a alguna Regidoria de l'Ajuntament de Barcelona pels cursets d'informàtica que es fan als Centres Cívics. L...».)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Intencions

He pensat de fer un escrit de queixa a alguna Regidoria de l'Ajuntament de Barcelona pels cursets d'informàtica que es fan als Centres Cívics. L'he penjat al wiki de Caliu per a que qualsevol el pugui millorar abans d'enviar-lo.

La carta

Benvolguts senyors/senyores,

Malgrat els esforços que es fan en alguns Centres Cívics de la ciutat, encara n'hi ha que ofereixen els cursos d'Informàtica, Ofimàtica i Internet amb programari privatiu, per comptes de fer-los amb programari lliure, conduint els usuaris a una privació de les seves llibertats com a usuaris de productes informàtics.

L'accés al programari determina qui pot participar en una societat digital. Decideix què es pot aprendre, què es pot dir i què es pot fer i per a qui pot ser accessible. El programari deixa de ser una propietat econòmica i passa a ser una propietat cultural, una capacitat cultural. D'aquesta manera, esdevé fonamental en aquesta era de la informació l'accés equànim al programari. El programari privatiu té tendència a interactuar bé només amb ell mateix, forçant milers de ciutadans a utilitzar el mateix programari privatiu utilitzat pels governs per tal de poder-s'hi comunicar. Els ciutadans que no volen admetre aquestes solucions, perden la seva capacitat de comunicar-se amb els seus governs. Tant la Generalitat com l'Ajuntament de Barcelona han fet passes per a la migració dels sistemes al programari lliure amb respecte total pels estàndards oberts, bàsics per a garantir l'elecció del programari a usar.

El Programari Lliure es defineix per les quatre llibertats següents:

  • La llibertat d'utilitzar el programari per a qualsevol ús.
  • La llibertat d'estudiar el funcionament del programari, i adaptar-lo a les nostres necessitats. L'accés al codi font és necessari per tal de gaudir d'aquesta llibertat.
  • La llibertat de redistribuir les còpies i les modificacions.

Demanem:

  • El seu compromís per a proposar o recolzar en plè municipal un concurs públic per a Consultoria per a la elaboració de un full de ruta per a la migració a Programri Lliure dels Sistemes d'informació municipals, tal i com he fet la gencat per als seus deparments.
  • Sense que el plec sigue massa selectiu, per a que no només deixe a 'unes quantes empreses' presentar-se, cosa que el convertiria en 'quasi privatiu o no-lliure' ...
  • Avisant a una associació com aquesta per a la difusió de l'oferta entre experimentades empreses catalanes del sector


  • El seu compromís per a proposar o recolzar en plè municipal una inversió en cursets de formació sobre l'us d'eines de programari lliure per al personal docent
  • El seu compromís per a proposar o recolzar en plè municipal una inversió en cursets de formació sobre l'us d'eines de programari lliure en els centres educatius del municipi
  • ...