Administracions

De Caliu.cat
La revisió el 13:51, 20 nov 2007 per Miquel (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, amb el contingut: «== (''A Internet no volem ciutadans de segona'')'' == Sigueu benvinguts a la web de la '''campanya per promocionar l'ús del programari lliure dins de l'Adminis...».)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

(A Internet no volem ciutadans de segona)

Sigueu benvinguts a la web de la campanya per promocionar l'ús del programari lliure dins de l'Administració pública.
Aquest wiki pretén ser un lloc de trobada on, entre tots, coordinem les accions que anem realitzant per tal de donar a conèixer la realitat del programari lliure a les diferents administracions públiques.


Què volem aconseguir?

  1. pretenem concienciar totes les administracions públiques sobre els beneficis de l'ús del programari lliure i dels estàndards oberts. L'objectiu final és aconseguir una nova directiva de llei que doni preferència al programari lliure en els concursos d'adjudicació pública de programari i que exigeixi que, independentment del tipus de programari, es publiquin les diferents especificacions dels formats de fitxer utilitzats que, per tal de garantir-ne una interoperabilitat real, han de ser lliures de patents.
  2. volem crear un lloc de trobada on anirem recollint les experiències de tot d'administracions públiques, de tots els nivells i d'arreu del món, en el seu ús del programari lliure.

Per què?

Són molts els motius que hi ha per tal que les administracions públiques utilitzin i promocionin el programari lliure. Però n'hi ha un de fonamental: garantir la llibertat d'elecció de tots els ciutadans. Molts cops es parla de la llibertat d'elecció a l'hora d'escollir el programari que hem d'utilitzar. Però el programari lliure i els estàndards oberts són els únics que garanteixen una autèntica llibertat d'elecció i interoperabilitat entre tot tipus de programari, inclòs el no lliure. No oblidem que, a diferència del que alguna campanya ens vol fer creure, les administracions no poden ser en cap cas neutrals. Han de ser imparcials. Ja que, per sobre de tot, tenen l'obligació de garantir la llibertat ciutadana. Les administracions en cap cas poden, escudant-se en una pretesa neutralitat, discriminar els ciutadans. Impedint l'accès als serveis de les pròpies administracions a aquells ciutadans que no disposin de prou recursos econòmics com per adquirir el programari necessari per tal de comunicar-s'hi. Vet aquí el lema de la campanya: "A Internet no volem ciutadans de segona."

Com fer-ho?

En una paraula: educant. Volem, sempre des d'una vessant pedagògica, que els nostres polítics s'adonin de la manca de llibertat en la que ens trobem immersos actualment en el camp de les TIC. De quins són els avantatges potencials que ens ofereix el programari lliure i quines són algunes de les accions bàsiques que han de dur a terme per tal de fer-ne arribar els beneficis al conjunt de la societat.

Com participar-hi?

Estem en el procés de crear una llista de correu per tal de coordinar/donar a conèixer quines activitats anem realitzant. Però pensa que totes les accions que puguis/poguem realitzar per petites que siguin seran benvingudes. Si no saps per on començar, pots provar, en primera instància, si la pàgina web del teu ajuntament compleix els estàndards del W3C. En cas que no fos així, els pots escriure una carta o enviar-los un missatge de correu electrònic per tal de fer-los-ho saber. Aquesta és només una idea. De ben segur que se t'acudiran altres accions que pots dur a terme per tal d'ajudar-nos a donar a conèixer el programari lliure.


Seccions: